THY 200 Teknisyen alacak

Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları (THY), artan yolcu talebine cevap vermek için filosundaki uçak sayısını yıl sonuna kadar 87'den 102'ye, 208 yılında da 110'a çıkaracak.

THY, yaz sezonundaki artan yolcu sayısına cevap verebilmek için filosunu kiralık uçaklarla güçlendirirken, teknik birimde hizmetlerin daha seri olarak yapılması için ayrı bir birim olarak kurduğu ?THY Teknik'in müşterisi olacak. THY'nin teknikten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Demir, şu anda bin olan pilot sayısının yeni uçakların gelişiyle beraber bin 200'e çıkarılacağını ve bu ay 200 teknisyeni işe alacaklarını kaydetti. Demir, THY içindeki yeni yapılanmayı şu şekilde anlattı:

Uçak başına hizmet veren pilot sayısını 12'ye yükseltmeye çalışıyoruz. Pilot sayısı gelecek yıl sonunda bin 200 düzeyinde olacak.
Her yıl 25 Türk Hava Kurumu'nda, 10 da Anadolu Üniversitesi'nde pilot yetişiyor. Bunun yanında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden de 40'ın üzerinde emekli pilot alıyoruz.
HANGARLAR YETERSİZ

Yeni yapılanmaya göre, THY'den ayrı olarak hizmet verecek olan THY Teknik kendi idari sistemini oluşturacak. THY de diğer havayolu şirketleri gibi THY Teknik'in bir müşterisi olacak.
Şirkette çalışanların maaşı THY'den elde edilen yolcu gelirlerinden değil, bakım yapılan uçakların şirketlerinden gelen paralarla ödenecek.
Şirkete geçen ay 70 teknisyen alındı. Bu ay içinde 200 teknik eleman daha alacağız. Eskişehir, Bursa, Kayseri ve İstanbul'dan talepler oluyor.
THY Teknik olarak Türkiye'deki pazarın ancak yüzde 20'sine hizmet verebiliyoruz. Bu yer yokluğu ve eleman azlığından kaynaklanıyor. Hangarlarımız sürekli doluyor. Kendi uçaklarımıza zor bakar duruma geldik.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber